Kakaové máslo

Kakaové máslo - Všestranný pomocník v kuchyni. Používá se k temperování čokolády, výrobě pralinek, polev, ganache a dalších čokoládových specialit. Dodává čokoládě lesk, hladkou texturu a bohatou chuť.

  • Temperování čokolády: Zajišťuje lesklý povrch a správnou strukturu čokolády.
  • Výroba pralinek: Dodává pralinkám hladký povrch a bohatou chuť.
  • Polevy: Vytváří lesklé a hladké polevy na dorty a zákusky.
  • Ganache: Je základem pro výrobu ganache, které se používá jako náplň do pralinek nebo polevy na dorty.
  • Čokoládové dekorace: Umožňuje vytvářet složité a detailní čokoládové dekorace.

Nejprodávanější

máslo2
 
449 Kč
(400,89 Kč bez DPH)
LESBUT14
 
169 Kč
(150,89 Kč bez DPH)
LESBUT17
 
165 Kč
(147,32 Kč bez DPH)
LESBUT16
 
159 Kč
(141,96 Kč bez DPH)
Obrázek1
 
185 Kč
(165,18 Kč bez DPH)
2 Mycryo
 
1 609 Kč
(1 436,61 Kč bez DPH)
LESBUT30
 
189 Kč
(168,75 Kč bez DPH)
LESBUT11
 
159 Kč
(141,96 Kč bez DPH)
F30100 0 43d20a6298521c59d93dce829a05b650
 
459 Kč
(409,82 Kč bez DPH)
9 položek celkem
máslo2
400,89 Kč bez DPH
449 Kč
92333
LESBUT14
150,89 Kč bez DPH
169 Kč
92387
LESBUT17
147,32 Kč bez DPH
165 Kč
92386
LESBUT16
141,96 Kč bez DPH
159 Kč
92385
Obrázek1
165,18 Kč bez DPH
185 Kč
92757
2 Mycryo
1 436,61 Kč bez DPH
1 609 Kč
28649
LESBUT30
168,75 Kč bez DPH
189 Kč
92389
LESBUT11
141,96 Kč bez DPH
159 Kč
92388
F30100 0 43d20a6298521c59d93dce829a05b650
Novinka
409,82 Kč bez DPH
459 Kč
92772

Kakaové máslo – zlatý poklad z kakaových bobů

Kakaové máslo je přírodní rostlinný tuk, který se získává lisováním rozdrcených a pražených kakaových bobů. Má charakteristickou světle žlutou barvu a jemnou čokoládovou vůni. Díky svým jedinečným vlastnostem se využívá v mnoha oblastech, především v potravinářství a kosmetice.

Využití kakaového másla

  • Potravinářství:
    • Výroba čokolády: Je základní složkou při výrobě čokolády, dodává jí lesk, hladkou texturu a příjemné aroma.
    • Pečení a vaření: Používá se jako náhrada za máslo nebo olej, dodává pečeným výrobkům bohatou chuť a vláčnost.
    • Pralinky a bonbóny: Slouží k vytváření hladkých a lesklých povrchů.

Vlastnosti kakaového másla

  • Výživné: Obsahuje vitamíny A, E a antioxidanty, které pomáhají chránit pokožku před volnými radikály.
  • Zvlhčující: Díky vysokému obsahu mastných kyselin intenzivně hydratuje a vyživuje pokožku.
  • Změkčující: Zmírňuje podráždění a svědění pokožky.
  • Protizánětlivé: Má mírné protizánětlivé účinky.
  • Ochranné: Tvoří na pokožce ochranný film, který ji chrání před vnějšími vlivy.

Jaké jsou výhody kakaového másla?

  • Přírodní původ: Je to čistě přírodní produkt bez přidaných chemikálií.
  • Všestranné využití: Lze ho použít v kuchyni i v kosmetice.
  • Hypoalergenní: Je vhodné i pro citlivou pokožku.
  • Velice dobře se vstřebává: Nzanechává mastný film na pokožce.

Kakaové máslo je zkrátka všestranný a přírodní poklad, který si najde své místo v každé domácnosti.