Potřeby:
Ingredience:
- 2 ½ šálku hladké mouky (navíc trocha na poprášení)
- 1 polévková lžíce cukr krystalu
- 1 lžíce prášku do pečiva
- ¾ lžičky soli
- 75g másla nakrájeného na kostky
- ¾ šálku mléka
Postup:
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Smíchejte mouku, cukr (volitelně), prášek do pečiva a sůl ve velké míse. Míchejte vidličkou nebo metličkou, dokud se ingredience nespojí.
- Do moučné směsi přidejte a zapracujte na kostky nakrájené máslo. Směs by měla připomínat hrubou strouhanku.
- K moučné směsi přilejte mléko a míchejte, aby vzniklo huňaté těsto. Dávejte pozor, abyste těsto nepřemíchali.
- Těsto vyklopte na lehce pomoučenou podložku a zpracujte dokud se nespojí.
- Lehce pomoučněte váleček (pokud se těsto lepí) a těsto rozválejte na tloušťku asi 2 cm.
- Z těsta vykrájejte sušenky pomocí kulatého vykrajovátka na cukroví a položte je na plech..
- Každý vršek sušenek lehce potřete mlékem.
- Pečte 8–10 minut, nebo dokud nejsou vršky sušenek lehce zlatavé.
Poznámka:
Skladujte zakryté při pokojové teplotě po dobu 1-2 dnů nebo v chladničce po dobu až 1 týdne.
Mohlo by se vám hodit:
Zmínky z receptu:
Recept pro Vás vybral tým LKstore