Jablečný koláč

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 3 velká jablka
  • 250 g cukru
  • 3 vejce
  • 70 g másla
  • 1 sklenice mléka
  • droždí
  • 1 citron

Doporučená forma:

Postup:

  • Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na měsíčky a promícháme v míse se lžící cukru a trochou citronové šťávy.
  • Dle vaší chuti můžete přidat koření jako kardamom, skořici nebo zázvor.
  • Vyšleháme žloutky s cukrem do světlé a nadýchané hmoty.
  • Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně je vmícháme do vyšlehaných žloutků s cukrem.
  • Ke směsi přidáme předem prosátou mouku s práškem do pečiva, rozehřáté rozpuštěné máslo, mléko a vše promícháme.
  • 2/3 plátků jablek nakrájíme na menší kousky, po lžících vmícháme mouku a se vším promícháme.
  • Směs nalijeme do formy a po celé ploše ozdobíme zbylými plátky jablek. Jablečný koláč pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Mohlo by se vám hodit:

Zmínky z receptu:

 

Recept pro Vás vybral tým LKstore