Želírující textura SOSA Goma Gellan, 25g

Kód: 60912
319 Kč 284,82 Kč bez DPH
Skladem

Gelifikant je ideální na pečení želatinových ovocných vkladů. Tento výrobek snese pečení a lze jej proto použít do dezertů k výrobě vložek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Želírující textura - gelifikant Goma Gellan je polysacharid produkovaný pomocí bakterií.

Pro optimální použití smíchejte produkt během zahřívání s tekutinou. 

Tento produkt můžete použít k výrobě pevných, tuhých gelů (jako jsou pasty, želé a džemy), které lze vložit do trouby. Vhodné pro použití se všemi kapalinami.

Goma Gellan je teplotně rezistentní, želé tak mohou být dále tepelně upravována.  

Textura je nejčastěji používána pro spojování nesourodých látek.

Vhodné pro vegetariány - neobsahuje živočišné ingredience.

Dávkování: 10-20 g/ kg

Hmotnost: 25g - rozváženo

Složení: Želírující činidlo Goma Gellan E418
Může obsahovat stopová množství sóji, vajec, arašídů, mléka, ořechů, sezamových semínek, celeru, hořčice, siřičitanů. Vysoké koncentrace způsobují nadýmání a hromadění plynů.

Recepty pro inspiraci (vytvoříte želé, které lze krájet, pro jemnější strukturu doporučujeme snížit dávku na polovinu):

Vložka z čokoládového želé

400 g mléka
70 g cukru
4 g SOSA Goma Gellan
230 g  65-70 % čokoláda
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a míchejte s čokoládou, dokud nevznikne emulze.
Okamžitě vylijte při teplotě alespoň 65 °C.
Nechte ztuhnout.

Vložka z malinového želé

200 g Malinové pyré
100 g vody
8 g SOSA Goma Gellan
100 g cukru
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a ihned vylijte.

Vložka z Passion Fruit (Marakuja) želé 

150 g Marakuja pyré
250 g vody
8 g SOSA Goma Gellan
80 g cukru
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a vylijte.

Další recepty i inspiraci na sosa.com

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: