Želírující textura SOSA Goma Gellan, 25g
Kód: 60912
Detailní popis produktu
Želírující textura - gelifikant Goma Gellan je polysacharid produkovaný pomocí bakterií - Verze Gellanu Low Acyl
Pro optimální použití smíchejte produkt během zahřívání s tekutinou.
Tento produkt můžete použít k výrobě pevných, tuhých gelů (jako jsou pasty, želé a džemy), které lze vložit do trouby. Vhodné pro použití se všemi kapalinami.
Goma Gellan je teplotně rezistentní, želé tak mohou být dále tepelně upravována.
Textura je nejčastěji používána pro spojování nesourodých látek.
Vhodné pro vegetariány - neobsahuje živočišné ingredience.
Dávkování: 10-20 g/ kg
Hmotnost: 25g - rozváženo
Složení: Želírující činidlo Goma Gellan E418
Může obsahovat stopová množství sóji, vajec, arašídů, mléka, ořechů, sezamových semínek, celeru, hořčice, siřičitanů. Vysoké koncentrace způsobují nadýmání a hromadění plynů.
Recepty pro inspiraci (vytvoříte želé, které lze krájet, pro jemnější strukturu doporučujeme snížit dávku na polovinu):
Vložka z čokoládového želé
400 g mléka
70 g cukru
4 g SOSA Goma Gellan
230 g 65-70 % čokoláda
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a míchejte s čokoládou, dokud nevznikne emulze.
Okamžitě vylijte při teplotě alespoň 65 °C.
Nechte ztuhnout.
Vložka z malinového želé
200 g Malinové pyré
100 g vody
8 g SOSA Goma Gellan
100 g cukru
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a ihned vylijte.
Vložka z Passion Fruit (Marakuja) želé
150 g Marakuja pyré
250 g vody
8 g SOSA Goma Gellan
80 g cukru
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a vylijte.
Další recepty i inspiraci na sosa.com
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.