Van Houten

VAN HOUTEN
Mezi čokoládovými značkami, které jsou dnes k dispozici, si jen málokdo může nárokovat dědictví staré více než 180 let. Van Houten vyrábí kakaový prášek od roku 1828, kdy jeho zakladatel Coenraad Van Houten propagoval proces výroby kakaa v holandském Amsterdamu. Výsledkem byl chutnější a rozpustnější kakaový prášek, který podnítil růst průmyslu horkých čokoládových nápojů.
Kakaová hmota byla ošetřena alkalickými solemi, aby se odstranila hořká chuť a kakaová sušina byla rozpustnější ve vodě; výsledný produkt se nazývá čokoláda „holandského procesu“. Dnes je tento proces známý jako „Dutching“. Výsledný produkt, holandská čokoláda, má tmavou barvu a jemnou chuť.

3 položek celkem
intense deep black pack
381,74 Kč bez DPH
439 Kč
27875
robust red cameroon pack
294,78 Kč bez DPH
339 Kč
27872
VH Cocoa Powder v4 NLB 27878

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem