Želírující textura SOSA Goma Gellan, 25g
Kód: 60912
Detailní popis produktu
Želírující textura - gelifikant Goma Gellan je polysacharid produkovaný pomocí bakterií - Verze Gellanu Low Acyl
Pro optimální použití smíchejte produkt během zahřívání s tekutinou.
Tento produkt můžete použít k výrobě pevných, tuhých gelů (jako jsou pasty, želé a džemy), které lze vložit do trouby. Vhodné pro použití se všemi kapalinami.
Goma Gellan je teplotně rezistentní, želé tak mohou být dále tepelně upravována.
Textura je nejčastěji používána pro spojování nesourodých látek.
Vhodné pro vegetariány - neobsahuje živočišné ingredience.
Dávkování: 10-20 g/ kg
Hmotnost: 25g - rozváženo
Složení: Želírující činidlo Goma Gellan E418
Může obsahovat stopová množství sóji, vajec, arašídů, mléka, ořechů, sezamových semínek, celeru, hořčice, siřičitanů. Vysoké koncentrace způsobují nadýmání a hromadění plynů.
Recepty pro inspiraci (vytvoříte želé, které lze krájet, pro jemnější strukturu doporučujeme snížit dávku na polovinu):
Vložka z čokoládového želé
400 g mléka
70 g cukru
4 g SOSA Goma Gellan
230 g 65-70 % čokoláda
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a míchejte s čokoládou, dokud nevznikne emulze.
Okamžitě vylijte při teplotě alespoň 65 °C.
Nechte ztuhnout.
Vložka z malinového želé
200 g Malinové pyré
100 g vody
8 g SOSA Goma Gellan
100 g cukru
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a ihned vylijte.
Vložka z Passion Fruit (Marakuja) želé
150 g Marakuja pyré
250 g vody
8 g SOSA Goma Gellan
80 g cukru
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a vylijte.
Další recepty i inspiraci na sosa.com
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ztužovače do smetany a želatiny |
---|---|
EAN: | 60912 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
HISTORIE ZNAČKY SOSA
Sosa byla původně rodinná firma, která začala svou činnost v roce 1968 výrobou ručně vyráběných sušenek a tradičních katalánských vánočních sladkostí. V roce 1984 byla založena „Comercial Artesana Sosa“, což znamenalo začátek výroby a distribuce ingrediencí pro zmrzlináře.
ROZVOJ A INOVACE
V roce 2000, po revolučním vlivu Ferrana Adrià z El Bulli, Sosa začala vyrábět texturizéry a nové ingredience, které změnily způsob, jakým profesionálové přistupovali k gastronomii. V roce 2016 firma koupila závod na třídění a zpracování mandlí a o dva roky později otevřela nový výrobní závod v Navarcles. V roce 2021 se Sosa plně integrovala do Savencia Group, což jí umožnilo ještě více expandovat a inovovat.
INOVACE A PRODUKTY PRO GASTRONOMII
Sosa neustále inovuje a vyvíjí nové ingredience pro gastronomii, které odpovídají současným trendům, jako jsou nové diety, snižování obsahu cukru a tuku nebo zvyšování transparentnosti výrobků. Firma se také zaměřuje na dekorativní složky, mezi které patří i jejich vysoce kvalitní prachové barvy. Prachové barvy Sosa jsou ideální pro zdobení cukrářských výrobků, dortů a dalších dezertů.
KREATIVITA A SPOJENÍ S PROFESIONÁLY
Intenzivní barvy od Sosa dodávají jídlu nejen krásný vzhled, ale i umělecký nádech, což je důvod, proč se staly oblíbeným nástrojem u profesionálních cukrářů a kuchařů. Filosofie firmy spočívá ve spolupráci a ko-kreativním procesu s odborníky, čímž poskytuje vysoce kvalitní a inovativní řešení pro gastronomii.