Během svátků 1. 5. a 8. 5. nebude probíhat expedice zboží. Objednávky budou postupně procesovány vždy od následujícího pracovního dne. Děkujeme za pochopení.

Želírující textura SOSA Goma Gellan, 25g

Kód: 60912
329 Kč 293,75 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Gelifikant je ideální na pečení želatinových ovocných vkladů. Tento výrobek snese pečení a lze jej proto použít do dezertů k výrobě vložek.

Detailní informace

Pomoc s výběrem
Pomoc s výběrem
Rádi a často radíme s výběrem produktů.
Spolehlivý výběr
Spolehlivý výběr
Můžete se na nás obrátit, co řekneme to splníme.
Rady s pečením
Poradíme i s pečením. Máme blog a ptáte se nás ve zprávách.
Cukrářská dílna
Cukrářská dílna
Jsme vaší inspirací a malou cukrářskou dílnou.

Detailní popis produktu

Želírující textura - gelifikant Goma Gellan je polysacharid produkovaný pomocí bakterií - Verze Gellanu Low Acyl

Pro optimální použití smíchejte produkt během zahřívání s tekutinou. 

Tento produkt můžete použít k výrobě pevných, tuhých gelů (jako jsou pasty, želé a džemy), které lze vložit do trouby. Vhodné pro použití se všemi kapalinami.

Goma Gellan je teplotně rezistentní, želé tak mohou být dále tepelně upravována.  

Textura je nejčastěji používána pro spojování nesourodých látek.

Vhodné pro vegetariány - neobsahuje živočišné ingredience.

Dávkování: 10-20 g/ kg

Hmotnost: 25g - rozváženo

Složení: Želírující činidlo Goma Gellan E418
Může obsahovat stopová množství sóji, vajec, arašídů, mléka, ořechů, sezamových semínek, celeru, hořčice, siřičitanů. Vysoké koncentrace způsobují nadýmání a hromadění plynů.

Recepty pro inspiraci (vytvoříte želé, které lze krájet, pro jemnější strukturu doporučujeme snížit dávku na polovinu):

Vložka z čokoládového želé

400 g mléka
70 g cukru
4 g SOSA Goma Gellan
230 g  65-70 % čokoláda
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a míchejte s čokoládou, dokud nevznikne emulze.
Okamžitě vylijte při teplotě alespoň 65 °C.
Nechte ztuhnout.

Vložka z malinového želé

200 g Malinové pyré
100 g vody
8 g SOSA Goma Gellan
100 g cukru
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a ihned vylijte.

Vložka z Passion Fruit (Marakuja) želé 

150 g Marakuja pyré
250 g vody
8 g SOSA Goma Gellan
80 g cukru
Všechny ingredience smíchejte s gelifikantem ještě za studena.
Přiveďte k varu a vylijte.

Další recepty i inspiraci na sosa.com

Doplňkové parametry

Kategorie: Ztužovače do smetany a želatiny
EAN: 60912

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

HISTORIE ZNAČKY SOSA

Sosa byla původně rodinná firma, která začala svou činnost v roce 1968 výrobou ručně vyráběných sušenek a tradičních katalánských vánočních sladkostí. V roce 1984 byla založena „Comercial Artesana Sosa“, což znamenalo začátek výroby a distribuce ingrediencí pro zmrzlináře.

ROZVOJ A INOVACE

V roce 2000, po revolučním vlivu Ferrana Adrià z El Bulli, Sosa začala vyrábět texturizéry a nové ingredience, které změnily způsob, jakým profesionálové přistupovali k gastronomii. V roce 2016 firma koupila závod na třídění a zpracování mandlí a o dva roky později otevřela nový výrobní závod v Navarcles. V roce 2021 se Sosa plně integrovala do Savencia Group, což jí umožnilo ještě více expandovat a inovovat.

INOVACE A PRODUKTY PRO GASTRONOMII

Sosa neustále inovuje a vyvíjí nové ingredience pro gastronomii, které odpovídají současným trendům, jako jsou nové diety, snižování obsahu cukru a tuku nebo zvyšování transparentnosti výrobků. Firma se také zaměřuje na dekorativní složky, mezi které patří i jejich vysoce kvalitní prachové barvy. Prachové barvy Sosa jsou ideální pro zdobení cukrářských výrobků, dortů a dalších dezertů.

KREATIVITA A SPOJENÍ S PROFESIONÁLY

Intenzivní barvy od Sosa dodávají jídlu nejen krásný vzhled, ale i umělecký nádech, což je důvod, proč se staly oblíbeným nástrojem u profesionálních cukrářů a kuchařů. Filosofie firmy spočívá ve spolupráci a ko-kreativním procesu s odborníky, čímž poskytuje vysoce kvalitní a inovativní řešení pro gastronomii.