Stencila Caking It Up Fleur

Kód: LK-2881.1
689 Kč 569,42 Kč bez DPH
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Luxusní Mesh - jemná síťovaná stencila australské značky Caking It Up.

Ojedinělý originální design.

Rozměry: 26 x 23 cm

Dodejte svému dortu texturu a hloubku pomocí této šablony. Ideální pro zdvojené a vyšší dorty, vzor je vysoký téměř 23 cm, což vám ušetří čas a vytvoří plynulý efekt shora dolů.

Představení nových Mesh stencil od Caking It Up

Novinkou na trhu mezi šablonami jsou takzvané Mesh stencily. Jedná se o jemné síťové šablony, které jsou pružnější než akrylové. Díky inovovanému materiálu můžete dosáhnout ultra jemných a složitých detailů, které u tradičních akrylových šablon nejsou možné.

Na první pohled by se mohlo zdát, že vzor není děrovaný, ale nenechte se zmást. Šablony jsou vyrobeny ze „síťového materiálu - Mesh“. Jedná se o potravinářský, flexibilní, lehký a odolný materiál, který můžete používat opakovaně.

Tyto šablony, které navrhla majitelka Karen Reeves, vytvářejí úžasné vzory rychle a efektivně. Velká velikost šablony znamená, že můžete snadno dekorovat i vysoké dorty.

Unikátní design každého vzoru znamená, že je lze obkládat kolem dortu bez zjevných spojů.

Jsou univerzální a mohou být použity samy o sobě bez dalších designových prvků nebo mohou být použity navíc s řadou dalších aplikací.

Mesh stencily nejsou úplně vhodné pro nástřik airbrush pistolí, které se používají zejména pro nanášení metalických barev. Pokud toužíte po kovově lesklém vzoru, tak vyzkoušejte smíchat zlatou prachovou barvu s alkoholem (vodka) do hladké konzistence a poté přidejte piping gel a znovu vymíchejte.

Šablonu mezi aplikacemi a po použití omyjte jemnou houbičkou a jarovou vodou. Osušte mezi papírovými či bavlněnými utěrkami nebo nechte volně uschnout.

 

Užitečné tipy před použitím Mesh šablony na:

 

Dort potažený fondánem

Pomůcky, která budete potřebovat:

Papírová lepící páska nebo špendlíky (pouze pro fondánem potažené dorty)

Cukrářská karta

Royal Icing - královská glazura, nebo Královská glazura

Barva dle Vašich preferencí a běloba

Cukrářská paleta

 

Několik užitečných tipů a informací:

Potahovaný dorty nechte ztuhnout, pevnější povrch se bude lépe dekorovat.

Královská poleva je nejvhodnější pro dekorování fondánových dortů, protože zasychá za krátkou dobu, což umožňuje rychlou aplikaci navazujících vzorů.

Ideální konzistence královské polevy je něco mezi viskozitou medu a hladkou viskozitou arašídového másla a bude také záviset na tom, jak byla zabarvena.

Důrazně se doporučuje otestovat vaši polevu a šablonu na rozváleném kousku fondánu, abyste zkontrolovali, zda je nejlepší konzistence pro předvedení všech jemných linií a nepropíjí se.

Doporučujeme hotovou směs Royal Icing – Královskou glazuru. Je skvělá k okamžitému použití, protože si můžete pohrát s konzistencí přidáním více prášku nebo vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

Správná konzistence je důležitá. Pokud je příliš hustá, neprojde síťovinou, a pokud je příliš řídká, prosákne pod šablonu a vytvoří rozmazaný efekt. V ideálním případě by poleva měly tvořit měkké kopečky.

Další možností pro dosažení nejlepších výsledků je přidání do královské polevy piping gel. Smíchejte piping gel + - 25 g na 100 g královské polevy. Díky tomu získá královská poleva dokonalou hladkou krémovou konzistenci. Je potřeba přihlédnout k faktu, že piping gel zpomaluje dobu schnutí královské polevy.

Před další aplikací a opětovnému připevnění šablony nechejte vytvořený vzor důkladně zaschnout.

Pokud používáte na šablonu jinou barvu než černou, doporučuje se nejprve zbarvit vaši královskou polevu bílou barvou. Tím se vytvoří pěkná plná základní barva. Královská poleva je přirozeně transparentní, takže přidáním bílé barvy způsobí, že bude neprůhledná a výsledkem bude živější výsledek.

Zlatý efekt dosáhnete smícháním zlaté prachové (dekorační s kovových efektem) barvy s alkoholem (vodka) do hladké konzistence a poté přidejte piping gel a znovu vymíchejte.

Nevyužijete-li celou výšku stencily, postavte dort na užší podložku, než je samotný dort, aby vrch vzoru byl zcela dokončený.

Pokud uděláte chybu a chcete odstranit přebytečný nános glazury, můžete na čistý hadřík použít vodku nebo čistý alkohol a setřít jej. Před opětovným nanesením se doporučuje nechat vlhkost fondánu zaschnout. Nebo počkejte až glazura zcela zaschne a opatrně seškrábněte nožíkem.

V případě, že odstraníte šablonu a uvědomíte si, že část designu chybí, jednoduše počkejte, až bude vzorovaná část zcela suchá, srovnejte šablonu a naneste malé množství královské glazury na část, kterou je třeba opravit.

Zda chcete vzorovat pouze částečnou oblast šablony, můžete pomocí papírové lepící pásky zakrýt oblasti, které vzorkovat nechcete.

Chcete-li použít šablonu na barevném dortu se stejným barevným odstínem, je dobré polevu zabarvit o několik odstínů tmavěji, abyste byl vzor viditelný.

Umyjte šablonu teplou mýdlovou vodou, vysušte a před dalším použitím nechejte úplně vyschnout. Skvělým způsobem, jak tento proces urychlit, je použití ventilátoru v troubě ... ale ujistěte se, že je vypnuté teplo!

 

Máslové krémy

Ukázka videa s máslovým krémem

Pomůcky, která budete potřebovat:

Cukrářská karta

Máslový krém

Cukrářská paleta

 

Několik užitečných tipů a informací:

Vhodné krémy jsou pevné máslové krémy (American buttercream – máslo + cukr, nebo Ermine buttercream. Švýcarský krém (Swiss Meringue Buttercream - bílkovomáslový) není vhodný, protože není dostatečně tvrdý.

Královská poleva je další možností, kterou lze použít při šablonování na krémových dortech. Je to skvělé médium, protože schne téměř okamžitě, takže následné použití je rychlé.

Dorty s krémem musí být řádně vychlazeny, dokud nebudou pevné na dotek. Nebo vloženy do mrazničky asi na 20 minut.

Vaše šablona na máslovém krému sama přilne. Nemusíte ji tedy přidržovat.

Pomocí špachtle rozetřete krém po šabloně a vyvíjejte dostatečný tlak, aby se krém protlačil síťkou.

Chcete-li použít šablonu na barevném dortu se stejným barevným odstínem, je dobré polevu zabarvit o několik odstínů tmavěji, abyste byl vzor viditelný.

Abyste se vyhnuli pohybu šablony během aplikace krému, začněte ve středu designu a krém rozetřete do všech stran.

Zda chcete vzorovat pouze částečnou oblast šablony, můžete pomocí papírové lepící pásky zakrýt oblasti, které vzorkovat nechcete.

Nevyužijete-li celou výšku stencily, postavte dort na užší podložku, než je samotný dort, aby vrch vzoru byl zcela dokončený.

Před další aplikací a opětovnému připevnění šablony nechejte vytvořený vzor důkladně zaschnout.

Umyjte šablonu teplou mýdlovou vodou, vysušte a před dalším použitím nechejte úplně vyschnout. Skvělým způsobem, jak tento proces urychlit, je použití ventilátoru v troubě ... ale ujistěte se, že je vypnuté teplo!

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení